0 Läs mer >>
Igår konstaterade vi att Jacob har växt lite drygt 2 skostorlekar nu under vintern. Inte konstigt att kängorna kändes lite jobbiga att få på... Så idag fick jag åka in till skodej och köpa ett par skor till honom gammelmormor insisterade på att det skulle vara ett par Kavat så hon betalade mellanskillnaden mellan ett par vanliga och ett par kavat. Det tackar vi för! Sen blev det ett par gummistövlar på skopunkten med. Så nu har lilleman bra skor i vår. Känns riktigt skönt! Tror även jag har sandaler till honom i en påse från mina kusiner. Hoppas på att dom kommer passa.

I övrigt har jag faktiskt haft hushållshjälp idag :D Johannes tömde diskmaskinen. Snacka om lycka! Har nog aldrig hänt förr och lär nog dröja innan det händer igen men jag är GLAD!

Skor

0 Läs mer >>
Jacob har en liten gräsklippare i plast som han har fått. Den kom fram när vi städade i uterummet. Igår lyckaddes han inte riktigt få kläm på den för han tryckte för hårt i själva handtaget så han ramlade över den eller körde han i en mullvadshög och då vek den ihop sig. Men idag fungerade det jättebra och han blev så glad! Vi skulle åka bort till Nytäppsvägen en runda. Men Jacob blev så imponerad av gräsklipparen så han skulle minsan inte följa med om inte gräsklipparen fick följa med. Så gräsklipparen fick följa med. Det blev en liten tur till lekplatsen med åka lite rutchkana och köra lite mer gräsklippare...

I övrigt så har min bok kommit så jag hämtade ut den idag:) De målade grottornas land. Av Jean M Auel. Den är sista boken i serien så när den är utläst kan man sätta . för den historien.

Gräsklippare

2 Läs mer >>
Idag har jag och Uffe haft en röjare i uterummet. Ett släp fullt med skit blev resultatet. Ganska bra tycker jag. Även julgranen fick följa med till tippen. Har haft den på uterummet med lampot och kulor sen i november...men nu har den fått sin sita vila i en container på tippen.
Vi har som mål att vi ska kunna sitta i uterummet och fika ikväll så jag får nog ta och sätta fart en liten stund till nu...

Nu åker julen ut:)

0 Läs mer >>
Anna vann igår IGEN på Bongolotto. Detta är verkligen ORÄTTVIST!
Jaja sånt är livet.

Uffe gjorde färdigt grindarana igår så nu kan vi släppa Jacob på grönbete i trädgården. HÄRLIGT! Rulladerna igår blev verkligen 10p. Grytorna blev tomma :) Då är det kul att laga mat. Sen blev det grönsaker och dipp till Bingolotto. Tro det eller ej men Johannes spelade faktiskt Bingolotto med oss.

Idag är Jacob tillbaka på dagis och jag ska jobba i em. Blir väl till att städa lite här hemma innan dess om inspiration finnes...

Anna vann IGEN!

0 Läs mer >>
Igår kom pappa med en byggsata som han gjort till Jacobs sandlåda :) Så igår skruvade jag ihop den och på måndag ska det hämtas sand. Ska bli riktigt roligt då har vi lättare att vara ute i trädgården. Dessutom har Uffe varit jätteduktig och byggt staketet runt parkeringen igår så nu är det bara grindarna kvar. Flitig som bara den mitt <3.

Ikväll kommer Anna vi ska ära oxrullader och spela bingolotto. Det är sagt att Johannes ska laga rulladerna men jag tror inte riktigt på det...Finns en överhängande riska att det blir jag som står och lagar rullader.

Sandlåda:)

0 Läs mer >>

Pannkaksfrukost blev det idag:) Fick lite inspiriation imorse så jag stekte äggfria pannkakor till Jacob och vanliga till mig och Uffe. Nu när Uffe iväg och köper brädor så vi kan bygga staket runt parkeringsplatsen så man kan vara ute lite lättare med Jacob.

Igår planterade jag våran nya rabatt med. Fick ju en ny rabatt nu när vi ska sätta staket så passade på i torsdags när vi var på öb att köpa penser. 10 st för 20kr så jag köpte 50st och fyllde rabatten :) Blev väldigt trevligt och en billig början. Så får man lägga till och plantera om efter hand.

Vi har bestämt oss för att fälla våra plommonträd med (har 2 jättegammla på framsidan). Dom är i dåligt skick och har tagit mycket stryk i vinter. + att vi inte äter plommonen själva så varför ska man ha 2 träd som bara är ivägen då för? Nej så nu är det bestämt dom ska bort.

God morgon lördag

0 Läs mer >>
Igår var det dax att prova ut nya galsögon till Uffe. För i förrgår satt vi och kollade på tv då konstaterade han att han inte kunde läsa texten på tvn...då kändes det som att ´nu får vi nog ta tag i detta så igår var det smart eyes som gällde. 1 par progressiva och ett par enkelslipade solglasögon för under 4000kr. Det tyckte jag var ett riktigt bra pris!

Nya glasögon

0 Läs mer >>
Verkligheten gjorde sig påmind redan 04,15 imorse då började Jacob spöka :( Var inte riktigt på humör för det.... Sen ringde det på Uffes mobil 05,30. Efter det var det lönlöst att ens drömma om att Jacob skulle somna om så man skulle kunna slumra lite till innan jobbet. Så det var bara att gå upp och börja dagen. 06,40 var vi på dagis och 7 började jag jobba. Kan säga att jag kände mig fanska död vär jag kom till jobbet med det gick ganska bra till slut.

I eftermiddag har vi klippt äppelträd. Har klippt MASSOR så nu blir det att hålla tummarna att alla träden klarar denna behandlingen. Plommonträden skulle med behöva en omgång. Får se om det blir nu eller till hösten.

Nu lagar Uffe middag (kotletter och råstekt potatis) och Jacob sover. Tror jag kommer vara lagom social och sova i soffan ikväll. Trevligt:)

Verkligheten börjar 0...

0 Läs mer >>
Idag hade vi sovmorgon :) 7.30 gick jag upp Jacob 7.40 men vi hann med allt vi skulle och va i tid till dagis kl 8.00. Helt underbart att Jacob är så lätt hatt ha med att göra på morgonen. Så man slipper lägga massa onödig tid på att vara ovänner på morgonen och slipper tjata:).
När Jacob varit på dagis körde vi och lämnade Anna i Hörby så hon kunde ta bussen till skolan.

Har även hunnit med att deklarera idag. Både till mig och till Uffe lite pengar tillbaka blev det allt men inte riktigt så mycket som jag hoppats på. Men det blir det väl aldrig. ca 8000kr ska iaf jag få tillbaka och det tackar jag för:) Fick en ny offert på att sätta in kamin och göra vid skorstenen igår med. 6,500kr billigare än firman i Fjälkinge. Så vi ska nog slå till:) Längtar verklgen efter en kamin. Känns liksom som om det saknas här i huset.

Sen ringde Uffe och berättade att Johannes kommer hit en vända. Behövde vist lite semester... inga problem alls för våran del så det är lugnt.

Tisdag

0 Läs mer >>
Var det igår och igår var en ganska typisk söndag i våran familj.  Uffe och Felicia åkte vid middagstid som vanligt. Körde Jacob och jag bort till Nytäppsvägen en runda. Lekte lite i trädgården och på lekplatsen. Aldeles lagom söndagsunderhållning. Sen blev det lite mat där borta och efter det bingospel för Anna och mig hemma hos oss. Spelar alltid hemma hos oss för att Jacob ska kunna gå och lägga sig i vanlig tid för att orka med dagis.
Anna som för övrigt är född med bås i skorna vann på bingolott.

Nu är det ju måndag och jag har lämnat Jacob på dagis och satt igång en bullsmet. Hoppas dessa blir bättre än dom jag bakade igår. För dom från igår fick åka enkel biljett i soptunnan...Så jag hoppas på bättre resultat idag med nytt recept.

Söndag

0 Läs mer >>
Nu har det vist gått några dagar sen jag skrev här sist. I fredags bara slappade Jacob och jag hela dagen och sen var vi och hämtade Felicia vid tåget på eftermiddagen. Gårdagen gick åt till att jobba hela dagen. Sen kom Anna och tittade på körslaget. Trevligt.
Precis när vi somnat igår ringde pappa på min mobil. Larmet hade gått på Gården(hos mormor och morfar). Dom var iväg både mormor, morfar och mamma,pappa. Så det var bara att klä sig och hämta Anna sen fick vi åka bort och kolla läget. Det visade sig att dom har en liten katt som smiter in ibland och larmar i tvättstugan. Typiskt att den skulle göra igår när inte mormor och morfar var hemma. Men skönt att det inte var något inbrott.

Larm

0 Läs mer >>
Denna natten har verkligen varit störig. Jacob vaknade precis när jag lyckats somna vet inte varför men ledsen var han iaf. Fick ny blöja och en ny välling med sig upp i sängen men det tog nog 45min innan han kom till ro och sen har han sovit oroligt hela natten. Dock sover han fortfarande och kl är över 9 vet inte när det hände senast. Men uppenbarligen behöver han det. Han är ju snorig så det tar på krafterna kanske en tand till på G med för han stoppade in hela handen i munnen flera gånger igår. Jaja vi får väl se hur denna dagen slutar. Inget motiverande väder att  gå ut i iaf. Så vi får väl se vad vi ska roa oss med.

Tänkte fråga er som läser. Jag har för ca 1,5vecka sedan upptäckt en rosa fläck på mitt ena bröst i storlek med en 5kr. trodde först det var ett  blåmärke men det vill inte försvinna. Funderar på om man ska ta kontakt med en doktor eller vad man ska göra. Vad hade nig gjort? Det är absolut inget rött märke utan bara lite rosa.

Störig natt