0 Läs mer >>
Jippi vilken morgon! Eller INTE!

Jacob börjar morgonen med att skita i badvattnet. MYSIGT!

Nu när det är uppstädat börjar Jacob med sitt "Jag ska hitta på allt jävulskap jag kan" humör. Så det känns som om han kommer få sova en stund på förmiddagen idag. Så att han förhoppningsvis blir på ett lite trevligare humör och så att jag hinner städa undan det värsta efter hans övningar...

Toppen morgon...

0 Läs mer >>
Igår var vi ute på fyndrunda :) blev ett nytt köksbord, en klädhängare, en grind, 2glas och 2 muggar. Så det blev lite smått och gott. Har pratat ett tag om att byta ut vårat stora köksbord har haft ett som är 1*2meter och nu har vi köpt ett mindre med lite rundade kanter och iläggsskivor så med båda skivorna i är nog det nya bordet minst lika stort som det gamla men till vardags behöver vi ju inte ha iläggsskivorna i så nu har vi fått mycket bättre plats i mellanrummet :) Hittade även en liten klädhängare i smide som jag hängt upp i sovrummet blev jättesnyggt! Och smidigt för den tar mindre plats än en herrbetjänt. Hittade en grind med när vi var på fyndrundan så nu har vi grind både uppe och nere. Fick bygga lite räcke där nere för att kunna flytta ner IKEA-grinden där och så ska jag köpa ett lås till grinden där uppe med bara sen är det tipp-topp.

Idag har vi inget speciellt planerar vad jag vet blir en sväng till Biltema och köpa ett lås till den övre grinden och ikväll blir det middag på Nytäppsvägen.

Nytt köksbord :)

0 Läs mer >>
Har verkligen varit fullt ös sen sist... handlat, jobbat, fixat, städat, lagat mat till 30pers, haft dom stora barnen här och haft Jacobs 1års kalas. Det gick jättebra, var hur trevligt som helst och vi fick plats med allt folket med och det är ju verkligen ett +.
Jacob fick hur mycket fina saker som helst! Spis,mat, grytor, kläder,skor, stövlar, regnkläder, noaks ark, böcker ja allt möjligt verkligen.

Idag har Jacob och jag varit på kyrkans barntimmar sen var vi och satte in hans födelsedagspengar på banken. I em har jag jobbat då har Uffe och Jacob varit i stan och på BVC stora killen väger 11,5kg nu fick 1års vaccinationen och passade på att ta sina 4 första steg på VDC Synd man jobba...jaja det gick ju bra ändå.

Kalas mm...

0 Läs mer >>

Idag har det varit full rulle!

Först var vi på kyrkansbarntimmar sen blev det en runda till ICA för det var Ekohallen i kylen kan jag säga!
Fick med mig hem lite av varje sen åkte jag och hämtade Anna så hon skulle underhålla Jacob medans jag packade in varorna.
Sen kom mamma och planterade lite i mina krukor.
Jag lyckades även med återupplivningsförsöken av kaffebryggaren tror jag iaf...

Sen har Anna och jag fixat in den nya byrån på dass. Var inte planerat att den skulle hamna där men så blev det... Har även bakat idag ska ju ha kalas på söndag så det kändes som om det var dax att göra något åt saken... Blev bullar fylda med äppel och socker har inte provsmakat resultatet ännu. Men hoppas dom blev goda annasr får dom följa med Uffe i lastbilen. Han äter ju allt:)

Middag hemma hos mamma och pappa men vi åkte hem tidigt ikväll. Har en hel del kvar att göra hemma innan kalaset på söndag kan jag säga...

Tack för hjälpen idag Anna!

Full rulle:)

0 Läs mer >>
Imorse var Uffe och jag och röstade i skolans matsal. Så nu är det avklarat.

Sen dess har det gått lite utför för Uffe kan jag säga...Kaffebryggaren strejkar så jag får se om jag lyckas trolla igång den igen imorgon eller så dessutom lyckades han bränna smöret när han skulle stuva potatis till matlådorna sen kan jag bara säga att hans humör var i botten!

Har suttit och planerat lite i fm med. Uffe ska nog lägga in om semester vecka 41 och pappaledighet vecka 51-52 så får vi se. Har massor projekt överallt så hade behövt ha honnom hemma i minst 5 veckor för att komma ikapp känns det som...

Jaja det löser sig ikväll ska iaf Jacob och jag spela Bingolotto hemma hos mamma och pappa. Hoppas på storvinst! :)

Rösta+ Bingolotto

0 Läs mer >>

Dagen idag har tillbringats på jobbet. Trött som en lus....

När jag kom hem från jobbet hade älsklingen lagat fläskfilegryta och hasselbackspotatis. :) Mums!
Efter middagen fick jag ta tag i ett roligt jobb:) Fick nämligen en hel sopsäck med kläder till Jacob. Så nu har han allt i klädesväg för en ganska lång tid framöver:) Behöver inte köpa mer på länge. Toppen att han kan ärva kläder ännu.

Jobb och kläder...

0 Läs mer >>
Börjar bli lite skum på Jacobs sovande igår pratade han ifs länge efter att han lagt sig vid 19.30 i flera omgångar liksom men var inte ledsen eller så på fågor vis så jag lät honom ligga. Och idag vaknade han inte förän 11.30 hoppas verkligen han har varit vaken inatt för han kan fasen inte sova så mycket!
Jaja när han väl kom upp blev det badet för hans del och sen åkte vi till MAXI och åt lunch för att hålla honom vaken. Gick bra fram tills vi kom till Nöbbelöv på vägen hem då däckade han men bara fram tills dess att vi parkerade på Nytäppsvägen för att hälsa på Anna en stund. Han har fått sova en stund nu så det är dax att upp och väcka honom ge han kvällsmat och sen ska han jagas så han håller sig vaken till ca 20ikväll sen blir det sängen och upp senast 9imorgon! Hårda bud:)

Jacob sover...

1 Läs mer >>
Nu är utsidan av uterummet i stort set klart. Riktigt underbart! Sen ska ju insidan göras vid men det kommer senare. Nu är det iaf så att man kan sitta där:)

Uffe och jag satt och diskuterade hur vi vill bygga till huset. Ska söka byggnadslov på tillbyggnad framåt våren skulle jag tro. Men då måste man ju ha ritning osv klart... Innan hade vi en ide om att bygga torn på baksidan. Altså tillbyggnad i 2våningar med ett rum på varje våning. Men nu har vi nog tänkt om. Vi ska nog bygga 2 mindre rum på baksidan härnere nu och sen höja taket i uterummet så det blir samma höjd som på övriga huset ha öppet taket upp till nock och flytta ut köket i det då vinterbonade uterummet och sätta entre i nuvarande köket. Ganska omfattande planer känns det som men tror att det skulle kunna bli riktigt bra. Tror även vi kommer sätta upp en takkupa på baksidan. Gillar verkligen denna iden! Hoppas bara den kan bli verklighet.

För övrigt tror jag Jacob håller på att bli förkyld men det får man väl räkna med såhär års. Han är allmänt hängig så vi får se vad det blir av detta.

Uterummet

0 Läs mer >>
Idag har Jacob och jag pantat massor igen. Men idag var det nästan bara flaskor så det gick bra. Hatar att panta burkar.

Är allmänt slut i hela huvudet och kroppen efter flyttandet igår. Så idag blir det ganksa lugnt känns det som. Jacob och jag ska åka på Huaröds loppis annars blir det lugnt. Ska se om jag kan hitta en liten byrå eller TVbänk till pojkarna Olsson.

Pantanamera

0 Läs mer >>
Här är full rulle nu kan jag säga! Moster och hennes man ska separera ett tag så för tillfället är det fullt ös med att hjälpa henne att flytta. Kör fram och tillbaka med saker, lite härifrån, lite från mamma och pappa, lite från gården(mormor och morfar) och imorgon ska vi flytta det hon ska ha med sig från deras hus i Skättiljunga. Så  det är fullt ös hela tiden kan säga att det är VÄLDIGT bra med STOR bil just nu. Den utnyttjas till MAX! 

Får ta och sätta fart nu om 30 min ska jag ha duschat och gjort mig färdig och befinna mig hos tandläkaren för koll. Gasen i botten nu kör vi. Håller tummarna för att jag inte fått några hål!

Ganska mycket att gör...

1 Läs mer >>

20100906196 (MMS)

Jacob i sin nya bilbarnstol:)

Jacob i sin nya bilba...

0 Läs mer >>
Igår fick vi hem brev med köbekräftelse för dagis till Jacob. X i taket verkar som om jag lyckats fylla i blanketten rätt trots allt.

Igår var Anna och jag på bibloteket i stan och skulle kolla efter skolböcker till henne men hittade inga:( Så det blir väl att jaga på blocket och på skolan resten får hon köpa.
Köpte födelsedagspressent till Jacob med igår ett par kängor och ett par fodrade stövlar. Utöver det kommer han få en mössa av oss när han fyller år. Hade tänkt köpa en bondgård till honom men han får så mycket leksaker ändå och dessutom är det ju jul snart och då är det roligare om han kan få någon leksak då också.
Var på MAXI igår och med Anna när vi var i stan köpte grytbitar så jag ska försöka ge mig på att göra kallops idag kan bli spännande...

I övrigt måste jag ta tag i att röja upp nedanvåningen här. Ser ut som kriget! Kan säga som så att jag är j#"ligt trött på att 90sängen inte försvunnit härifrån ännu. Är den inte borta lördag kväll när jag kommer från jobbet ska den bäras ut i vilket fall som. Sen skiter jag i om den blir förstörd. Bäddsoffan SKA upp där uppe kan liksom inte ha det såhär längre.

Jacob står i kö:)