1 Läs mer >>
Igår morse åkte vi till Göteborg. Vi skulle fira morfar som fyllde 60år. När vi kom upp till Göteborg fick stackars morfar feber så han kunde inte följa med oss och fira med middag på Lissebergs Wärdshus och senare förestälning på Lissebergs Teatern. Tråkigt men det var ju inget att göra åt det. Maten var toppen:) dock nådde inte föreställningen upp till mina förväntingar...
Idag var morfar feberfri så det var skönt. Hotellfrukost imorse och sen åkte våran bli till ULLARED:) Toppen var det och nu har jag gjort en välbehövlig uppdatering av min garderob. Hittade faktiskt mycket och blev jätteglad. 4 linne/tunikor/klänningar fick följa med hem, en klänning, 2 leggins, 2 shorts och 2 tröjor fick följa med hem sen var det ju som vanligt lite smått och gott som slank med. Tandkräm, alluminiumfolie, shampoo, tvål mm.
Blir en runda till Ullared sen i Augusti med för att köpa vinterkläder till lilleman.

Göteborg

0 Läs mer >>
Hunnit med en hel del i fm tycker jag:) Lämnade Jacob på dagis kl 8. Körde hem och packade det lilleman behöver imorgon när gammelfarmor ska hämta honom från dagis. Körde hem till henne lämnade alla sakerna+ flyttade över bilbarnstolen i hennes bil och hade lektion i hur bilbarnstolen fungerar. Sen var det dax att köra hem och hämta Johannes för att köra honom till tåget, hem i ilfart för att sen hinna gå och hämta lilleman på dagis eftersom att farmor har bilbarnstolen.
På dagis konstaterade dom en "allvarlig" brist i Jacobs uppfostran. Han äter inte hamburgare med bröd. Han vägrar, dock äter han i stort set allt annat men hamburgare äter han inte. Stackars barn ;) 

Idag har jag hunnit v...

0 Läs mer >>
Efter jobbet idag åkte vi in till stan alla 4. Uffe skulle ställa in sina glasögon Johannes skulle fixa sina linser och så hade vil lite andra ärende. Bland annat fick Jacob 2st kepsar och så blev det lite oljefärg och dukar till Uffe, han ska börja måla igen:). Sen köpte vi lite färg till mig med som jag ska göra batik med och sen sy tunikor av. Köpte billiga lakan på Jysk som jag ska exprimentera med (så blir man inte så deprimerad om det inte blir bra).

En härlig eftermiddag...

0 Läs mer >>
Idag har det verkligen rullat på. Nu är där ström i Johannes hus. Jag har varit ute hela fm och har en lite kännsla av att jag bränt facet för det stramar lite i skinnet om man säger så... Men men sånt händer.

Har även hunnit med att ändra på våra tillbyggnadsplaner en gång idag med. Känns som dom kommer ändras mins 10gånger till innan vi verkligen kommer bygga till men men roligt är det iaf. Drar ner på ytan av tillbyggnaden mer och mer för varje gång. Behöver faktiskt inte så stort hus som vi i början hade tänkt oss. För det är så att jag vill kunna bo kvar i detta huset även när barnen flyttat ut och då vill jag inte det ska vara åt h*vete för stort den dagen heller...jaja vi får se hur det blir och om det blir och i så fall när det blir...

Det rullar på

2 Läs mer >>
Idag var det dax för överraskning:) babyshower för Johanna hos Sandra. Det var jättetrevligt en riktig toppeneftermiddag. Johanna fick en spjälsäng, massa blöjor, nappar, täcke, kudde, madrass och bäddset. Hon blev jätteglad så det var roligt Sandra hade verkligen lyckats skitbra när hon planerade eftermiddagen!

Ikväll lagade Uffe middag kycklingfile som var ädelostfylld och inlindad i bacon och klyftpotatis till det. GÖTT! Sen blev det lite bingospel som vanligt ikväll och Uffe vann:) 200kr så det var ingen storvinst men betydligt mer än jag brukar vinna.

Överraskning

0 Läs mer >>
Igår hade vi påskmiddag här hemma det var jättetrevligt! Hur bra som helst:) Lagade mat hela fm och dukade, fixade och ja ni vet...Sen kom folket vid 15 och åt påskmiddag och sen satt vi och traggade till ca22 helt perfekt.

Idag håller Uffe på att snickra med stugan. Det går framåt målsättningen är att taket ska upp idag. Gips och isolering är på plats och elen är dragen så det börjar verkligen ta sig:) Felicia och Camilla var här och lämnade en påskpressent till Jacob från Felicia. Hon har ju inte kunnat vara här nu på påsklovet eftersom att Jacobs mage inte varit riktigt bra och Felicia absolut inte får riskera att dra på sig någon form av magåkomma nu när hennes mage är så kännslig.

Har iaf bestämt mig för att ringa BVC på tisdag och låta dom ta glutenprov på Jacob för att kolla om han med fått det i och med att Felicia har det.

Påskmiddag

0 Läs mer >>
Idag har det varit ännu en dag i sjukstugans tecken. Han är inte jättesjuk men men gnällig magen funkar inte och äter inte ordentligt.Tråkigt när det är så. Lilleman orkar inte gå ut:( Hoppas han orkar gå ut en runda imorgon.

Har faktiskt hunnit med att göra köttbullar till påskmiddagen som vi ska ha på långfredagen:) Ser faktiskt fram emot att hela familjen kommer hit och alla är här. Har städat av idag med känns som om det aldrig tar slut. Men måste försöka hålla ångan uppe inför fredag...

Ännu en dag

0 Läs mer >>
Igår efter jobbet hade vi tyskbesök:) Alltid trevligt när dom kommer! Stefan stannade på middag på vägen till Malmö och färgan. Sen var Uffe och hämtade Johannes vid tåget så han är hemma igen.

Idag valde Jacob att gå upp halv 7 sådär kul tyckte jag... men men jag och Jacob smög ner och fixade lite och han fick välling och lite banan. Sen gick vi och la oss igen vid 8 och slappade till 9. Sen har jag städat idag. En snabbstädning av huset och så i em. Johannes bjöd på creps till lunch väldigt gott och trevligt! Jacob har varit ute en runda med Uffe i em när jag städade så det var skönt att få städa i lugn och ro. Ikväll kom Annna som vanligt så åt vi raggmunkar och spelade Bingolotto. Nu är det snart dax för sängen för Uffe ska upp tidigt imorgon.

Städdag

0 Läs mer >>
Då har den kommit...kräksjukan. Jacob kräkte inatt i sömnen så det var ju en lagom fager upplevelse att hämta honom imorse när han vaknade. Men det verkar bli en mild variant för det har bara blivit 1spya ännu och jag är väldigt glad om det stannar där! Får se han är lite sliten killen och vill inte äta ordentligt men i övrigt pigg och glad så det är bara att hålla tummarna för att det inte blir mer än såhär. Uffe och Jacob ska ha mysdag imorgon och bara slappa själv ska jag spendera hela dagen på jobbet, känns sådär just nu men det går bra sen när man väl kommer dit. Felicia valde att stanna i Karlshamn denna helgen med tanke på att Jacob kräkt och det förstår jag man vill inte dra på sig den sjukan i onödan.

Kräksjuka

0 Läs mer >>
Idag var det dax att fylla på i föråden igen. Blir lite ekohallen i både skafferi och frys med jämna mellanrum. Så idag har jag gjort en snabbtur till MAXI under tiden lilleman varit på dagis. Så nu har vi lite mat igen:) Pantade även 3 säckar med pant så det blev faktiskt inte så dyrt idag heller med tanke på att det var storhandling på MAXI :) Nu måste jag sätta fart och hämta Jacob på dagis.

Fylla på föråden...

0 Läs mer >>
Nu är Johannes hus uppe:) Eller ja inte taket men allt annat. Skönt att ha det gjort så till helgen blir det nog tak på stugan.  Fick hjälp av pappa, Anna, mamma, Victor och Rille. KANON!  Iofs var Victor och Rille här mest för syns skull men det gick bra ändå;)

Johannes hus:)

0 Läs mer >>
Idag har Uffe och jag jobbat lite med markarbete till Johannes stuga. Victor jag här i em och hjälpte Uffe lägga ner glovet så det kan isoleras undertill innan det ska läggas på plats imorgon kväll.

Idag hade Jacob vägrat sova på dagis eller ja han sov typ 10 min sen var det tråkigt så då klättrade han ur spjälsängen öppnade dörren och gick ut personalen och sa hej :) Roligt han har lite trimm på dom med och inte bara på oss här hemma.

Idag passade även rutan i sharanen att ramla ner fönsterhissen hade tackat för sig riktigt rejält! Har inte fungerat sen vi köpte bilen men idag fick den ett litet spel och sen ramlade rutan ner. SPÄNNANDE! Så Uffe har fått lyfta upp rutan nu ikväll så får vi se vad vi ska göra åt fönsterhissen sen. Alltid roligt med lite fler projekt, för vi har ju inget att göra....

Markarbete

0 Läs mer >>
Igår kväll var vi ute och åt på BAR-B-KO Uffe, jag, Anna och Johannes. En superkväll. Hur mysigt som helst!

Idag ska vi hämta hem en liten stuga till Johannes på knapt 10kvadrat så han får ett eget litet ställe. Blir nog skönt för honom. Är ju en del fix med det innan den är inflyttningsbar, ska isoleras osv innan. Men tvivlar inte ett dugg på att den kommer bli superfin när Johannes är klar med inredningen :)

En mysig kväll + Joha...

0 Läs mer >>
Idag är det fredag och lilleman ska kilppa sig:) Ska bli spännande att se hur detta kommer sluta. För han har ju en aning svårt att sitta still....Jaja håller tummarna för att det ska gå bra.
Felicia kommer hit i eftermiddag och ska vara här imorgon. Sen åker hon till Karlshamn igen för vi ska iväg lördag kväll och Uffe ska iväg på uppdrag på söndag förmiddag.
Johannes har bestämt sig för att han ska flytta hit permanent. Så vi har en del vi får fixa med det också. Flytta om i garderober och så vidare. Han måste ju ha någon stans att göra av sina saker. Så Felicia kommer nog få ha sina kläder i en byrå istället för den garderoben hon har nu och så får Johannes överta hennes garderob. Tror det blir så. Sen får Johannes ta 1,20 sängen och Felicia får sova på luftmadrassen i Jacobs rum när hon är här.

Fredag

0 Läs mer >>
Det är mycket som händer nu tycker jag. Men det är trevliga saker så inte mig emot:) Uffe har hämtat ut sina nya glasögon idag 2 par. Sen har han och Johannes varit på systemet och köpt vin så på fredag ska det drickas vin och ätas ost:) Gott och mysigt. På lördag blir det nog med en toppenkväll för att vi ska ut och äta jag, Uffe, Johannes och Anna. BAR-B-KO ska stå för maten och jag längtar!
Har även lämnat besked till Morfars Kammare att vi vill göra vid skorstenen och sätta in kamin. Så nu ska det med bli gjort:) Känns som om vi går från klarhet till klarhet och det är UNDERBART!

Mycket som händer...

0 Läs mer >>
Känns entligen som om vinden har vänt och vi börjat få lite tur igen. Inte bara backflyt hela tiden. Verkar som om vi ska få ihop allt med nya glasögon till Uffe (ev mig med), kamin, semester, ullaredstripp osv. Underbart! Men ropar inte hej ännu...

Vinden har vänt :)